fbpx
Ervaar jij NU aanranding of verkrachting?
BEL METEEN 112!

!MPACT

Wat gebeurt er met jouw melding?

Door te melden help jij ons met het verzamelen van hele waardevolle input waarmee de gemeente Breda veranderingen teweeg kan brengen en veiligheidsmaatregelen kan aanscherpen. De gemeente is enorm betrokken en staat open om met de analyses en rapportages die we elk kwartaal opstellen aan de slag te gaan.

Zo hebben we samen al plekken in Breda kunnen markeren als hotspots voor straatintimidatie waardoor er extra handhaving naartoe kan worden gestuurd, waren het aantal meldingen in het Valkenburgpark via dit meldpunt een van de doorslaggevende factoren om camerabewaking te verlengen in het park en zijn we in gesprek met belangrijke stakeholders waaronder de NS om te zorgen dat we de veiligheid op en rondom het station gaan verbeteren.

Meer impact maken?

Een melding bij ons is veilig en kan anoniem worden gedaan. Het is echter geen aangifte bij de politie of een melding bij een Anti Discriminatie Voorziening (ADV). Je helpt ons enorm met deze melding en als je wil kan je nog meer impact maken.

Waarom ook naar een Anti Discriminatie Voorziening (ADV)?
Bij een ADV zoals RADAR, kan je meldingen doen van allerlei soorten discriminatie. Intimidatie is hier ook een vorm van. Door bij een ADV een melding te doen, wordt het meteen meegenomen in het landelijke discriminatierapport. Hierdoor tel jij naast Breda ook mee in heel Nederland. Let op! Ook RADAR kan niet jouw dader vervolgen als het gaat om een straatintimidatie incident.

Wanneer naar de politie?
Heb je incidenten meegemaakt die verder gaan dan intimidatie? Was het misschien aanranding, is er fysiek geweld gebruikt of ben jij verkracht? Doe dan alsjeblieft aangifte bij de politie. Mocht je twijfelen of je aangifte moet doen bij de politie zet dat dan in de notities van je melding op dit platform, dan nemen wij contact met je op.

Ken je de dader of weet je toevallig over welke persoon het gaat? Meld ook dit bij de politie, om wat voor vorm van straatintimidatie het ook gaat. Wellicht kan de politie hier niet direct actie op ondernemen, maar de dader krijgt op deze manier wel een aantekening bij zijn/haar/diens naam.

Wil je met iemand praten?

Wil je graag met iemand praten over wat er is gebeurd? Bel dan naar slachtofferhulp 0900-0101 (maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 20.00 en zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur).

Ook Centrum Seksueel Geweld staat voor je klaar. Zij zijn er voor iedereen die kortgeleden te maken heeft gehad met seksueel geweld. Je kunt veilig en anoniem contact zoeken met hen. Het centrum staat 24 uur per dag telefonisch (0800-0188) voor je klaar of je kan met ze chatten via de website. Tip: zet het telefoonnummer van CSG in je telefoon. Zo kun jij direct contact opnemen voor jezelf of voor een ander wanneer jij te maken krijgt met seksueel geweld.

Hoe blijf je op de hoogte?
Wil jij op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van straatintimidatie in Breda, van Intimideer Mij Niet en onze campagnes? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief. Je kunt ons ook onze social media kanalen volgen. Hier delen we tips en tricks hoe jij kan bij dragen aan deze beweging.